Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

І Всеукраїнський фестиваль професійних читців «TemaFest»

  13-14 листопада в місті Запоріжжі в приміщенні академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Магара  Запорізької обласної ради відбувся І Всеукраїнський фестиваль  професійних читців «TemaFest», в якому брали участь студенти 4 курсу Мелітопольського училища культури.

  Фестиваль був представлений трьома областями: Запорізька, Дніпропетровська і Харківська. Наші студенти змагалися з професійними акторами театрів та студентами театральних закладів.

 У програмі конкурсу були включені твори українською мовою, різноманітні за змістом, жанром та стильовими ознаками.

 Це твори Остапа Вишні та твори, присвячені місту Запоріжжю та Запорізькому краю.

 Головою журі була заслужена  артистка України, професор кафедри сценічної мови Харківського національного університету ім. І.Котляревського Важньова Л.А.

   ІІІ місце в конкурсі  посів студент нашого училища Мельникович Владислав (клас викладача Л.П.Бурцевої). Спеціальний приз голови жури отримав студент 4 курсу Селівончик Євген ( клас викладача С.В.Кашуби).

 Всі учасники фестивалю отримали від Запорізької обласної організації Національної Спілки письменників України книги, авторами яких є запорізькі письменники і поети.

 Від організаторів  були отримані цінні подарунки та дипломи фестивалю професійних читців «TemaFest».

 Особливу вдячність висловлюємо організаторам фестивалю за теплий прийом, організацію екскурсії для учасників, можливість подивитися спектакль музично-драматичного театру ім. Магара за п’єсою Івана Котляревського «Конотопська відьма» та виставу на одну дію за листами і творами Лесі Українки, спогадами про неї «Леся, нескінченна розмова» у виконанні Н. Ігнатьєва  та Т. Єрентюк.

 Студенти училища Яна Самухова  та Ангеліна Нікольська дали інтерв’ю запорізькому телебаченню про мету поїздки.

 Висловлюємо велику подяку та сподіваємося, що студенти нашого училища будуть брати активну участь у подібних заходах.

             Підготувала: Викладач сценічної мови  С.В.Кашуба