Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Творча зустріч з Анатолієм Сердюком

15 квітня 2019 року в актовому залі училища відбулася творча зустріч з Заслуженим артистом естрадного мистецтва України, Заслуженим працівником культури України, сучасним композитором-пісняром, співаком – AНАТОЛІЄМ СЕРДЮКОМ.

Мелітопольське училище культури пишається тім, що він випускник нашого навчального закладу 1989 року із спеціалізації «диригент академічного хору», якій отримав диплом з відзнакою і одразу вступів до Харківського Державного інституту культури на спеціальність «керівник духового та естрадного оркестрів». У 2005 році продовжує навчання в Запорізькому національному університеті на факультеті журналістики, а у 2011 – в аспірантурі ЗНУ, факультет української філології.

Як композитор-пісняр, Анатолій Сердюк працює в жанрі української естрадної пісні й поп-музики. Його творам притаманні яскрава мелодійність, глибока змістовність, ліричність, народність і патріотизм. Він автор понад 160 пісень і чотирьох нотних збірників.

Як співак і громадський діяч Анатолій Сердюк прославляє наш Запорізький край, його символи – Хортицю, степ, козаків.

Творчість композитора і співака стала хрестоматійною: вона вивчається в школах Запорізької області на уроках співу, літератури рідного краю та історії рідного краю. Його пісні надруковано в підручниках «Музичне мистецтво» для 6, 7, 9 класів.

Твори Анатолія Сердюка мають у репертуарі близько ста виконавців, серед яких Запорізький академічний симфонічний оркестр, духові та естрадні оркестри, оркестри народних інструментів, фольклорні ансамблі "Оксамит", "Пернач", "Чумацький шлях", "Бунчук", "Козаки-запорожці", "Токмачани", "Дорожнянка", вокальні ансамблі "Дніпряночка", "Мальви", ВIА "Веселяни", дитячий ансамбль пісні й танцю "Чайка", вокальні студії "Дзвінкі голоси", "Юність", рок-гурт "Не влізай, бо вб’є" (м. Київ), народні артисти України Олег Дзюба (м. Київ), Іван Смолій (м. Запоріжжя), заслужені артисти України Олександр Бессалий (м. Київ), Інна Гапон (м. Запоріжжя), Христина Охітва (м. Київ, солістка ансамблю Збройних Сил України), Олександр Григор’єв (м. Харків, екс-соліст ВІА «Красные маки») та багато інших самодіяльних і професійних артистів і колективів України.

Викладачі і студенти отримали незвичайне задоволення від спілкування з Анатолієм та співу його відомих пісень: «Вставай, Україно!» на слова Д.Павличка, «На бабурці на місточку», «Яблучко», «Як мені гарно з тобою» на слова Г.Лютого та інші.

                                                                                                                                                    Зав. методичного кабінету,викладач-методист: Т.А.Сергєєва