Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Петиція щодо Дня вшанування захисників Маріуполя 20-го травня

Прошу започаткувати день вшанування захисників Маріуполя 20-го травня. Електронні петиції — Офіційне інтернет-представництво Президента України (president.gov.ua)\

Оборона Маріуполя — унікальна операція, яка не має порівнянь в сучасній історії України. Битва за Маріуполь стала для українців символом незламності. Завдяки вірності та хоробрості солдат Маріупольського гарнізону, вдалось відтягнути велике угрупування ворожих сил на півдні країни, тим самим уповільнити натиск на інших напрямках та не дати противнику повноцінно розвинути успіх на інших ділянках фронту.


В масштабах країни це дало змогу перегрупувати війська, отримати новітнє озброєння від західних партнерів, мобілізувати свіжі резерви, перейняти стратегічну ініціативу на всій лінії зіткнення та провести ряд успішних контрнаступальних операцій.
Сотні загиблих бійців віддали найцінніше — своє життя, сотні поранених та ув’язнених в полоні захисників — своїми відчайдушними діями заслуговують на цей пам’ятний день. Згідно наказу Верховного Головнокомандувача, з метою збереження життя оборонців, — легендарна оборона міста була припинена 20 травня 2022 року.