Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Україна відзначає День Європи 9 травня

Другий рік поспіль Україна відзначає День Європи 9 травня разом із країнами Європейського Союзу. Відзначаючи День Європи сьогодні, ми підкреслюємо важливість нашої єдності та сили й спільного руху в майбутнє.

Попри триваючу війну, ми ні на крок не зупиняємось у наших європейських прагненнях, а навпаки дедалі глибше інтегруємось в європейський простір у всіх сферах. ЄС ухвалив рішення про відкриття переговорів з Україною про вступ, це дає є чітке розуміння подальших кроків та реформ, необхідних для досягнення критерії членства.

За два роки, подавши заявку на членство в Європейському Союзі на пʼятий день повномасштабної війни росії проти України, наша держава виконала низку рекомендацій ЄС та запустила фундаментальні реформи, які стосуються судової сфери, посилення боротьби з корупцією, антиолігархічних заходів, боротьби з відмиваннях коштів, прав національних спільнот та медіа ринку. Це все наближає нас до норм права Євросоюзу, інтегрує у велику родину країн ЄС.

Століттями російська імперія, радянська влада, а потім і рф намагались будь-якими способами відірвати Україну від європейської спільноти. З перших років незалежності українці боролися за демократичний шлях розвитку та протистояли всім спробам підводити європейське майбутнє України.

Сьогодні Україна повертається до родини європейських держав зі спільними цінностями та прагненнями. Наша держава відважно відбиває російську збройну агресію, захищаючи демократичні підвалини Європи та виборюючи відновлення миру і безпеки на континенті.

Тож сьогодні разом з ЄС ми відзначаємо наш шлях та зусилля, яких ми вже доклали, аби повернутися до Європи, а також вкотре підкреслюємо, що європейська мрія українців як ніколи сильна, і ми впевнено йдемо до мети.

Беззаперечно, Україна має багаті історичні та культурні зв’язки з Європою.

Тут кожен регіон може додати текст про свої історичні звʼязки з Європою (ЄС), а також про співпрацю сьогодення або наближення до ЄС. Це можуть бути спільні проєкти, транскордонна співпраця, підтримка регіону Євросоюзом, зміна життя регіону на краще завдяки євроінтеграції країни тощо.

Тож сьогодні разом з ЄС ми відзначаємо наш шлях та зусилля, яких ми вже доклали, аби повернутися до Європи, а також вкотре підкреслюємо, що європейська мрія українців як ніколи сильна, і ми впевнено йдемо до мети.