Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Спеціальне навчання з цивільного захисту як чинник пожежної безпеки навчального закладу

      23 лютого 2018 р. в Мелітопольському училищі культури проведено спеціальне  об’єктове  навчання з  цивільного  захисту на тему: «Дії керівного складу, формувань цивільного захисту , працівників  і студентів при пожежі    в навчальному закладі».

    20 лютого  2018 р. фахівцями ДСНС України в Запорізькій  області провели навчання із студентами про основні причини з наведенням    реальних прикладів  загорянь.

     Приділили особливу увагу діям при евакуації  у випадку пожежі.

     За тактичним задумом під час роботи з комп’ютером в кл.37 виникло загорання. Спрацювала пожежна сигналізація. Командир ланки зв’язку забезпечив оповіщення про пожежу та безперебійний зв'язок і передачі інформації.

  Навчальний процес був припинений, всі студенти та викладачі евакуйовані.

  Відпрацювали теоретичні знання на практиці: основні дії при виникненні пожежі, використання вогнегасника, допомога потерпілому при опіках, ліквідація умовної пожежі.

  Прибувши на місце умовної пожежі, електромонтером  виконано відключення системи електропостачання, члени комісії з пожежогасіння                 за допомогою  первинних заходів  пожежогасіння: вуглекислих вогнегасників, кошми (покривало-екран захисний пожежний) ліквідували загорання.

  • Члени медичної ланки надали першу долікарську допомогу потерпілим.
  • Голова і  члени евакуаційної комісії виконали необхідні заходи з безпечної евакуації працівників та студентів.

       Голова і члени ланки охорони громадського порядку виконали необхідні заходи в обсязі вимог.

       По закінченні навчання були організовані роботи щодо  приведення в порядок місця проведення  пожежі-імітації, про що доповіли директору закладу.

       Такі навчання підвищують практичний та теоретичний рівень готовності оперативних служб та обслуговуючого персоналу до дій при ліквідації можливих пожеж.

 

   Провідний інженер з ОП:                                        Р.К.Тарасенко