Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Американський майстер-клас

        24 квітня в комунальному закладі «Мелітопольське училище культури» відбулась творча зустріч з вокально-інструментальним тріо зі Сполучених Штатів Америки  під керуванням Сета Глієра.

 Концертний тур  Україною проводиться під патронатом посольства США в Україні по програмі «AmericanmusicAbroad». До виступу в Мелітополі музиканти демонстрували свій творчий рівень у Монголії та Китаї а також в містах: Одесі, Херсоні, Миколаєві. Слід відзначити, що славетний колектив є номінантом на музичну премію «Гремі».

    Актова зала училища, де проходив майстер-клас, була переповнена. Форма побудови майстер-класу – це демонстрація виконавського рівня і залучення студентської молоді до так званої «музичної баталії».  Першим  прийняв «виклик» студент Владислав Жуков (акордеон),  Взяли також участь Вікторія Михайленко (вокал),  Ілля Забродський (тромбон), Євгеній Коваленко (клавішні інструменти), Роман Войтенко (баян), викладач духових інструментів В’ячеслав Юрійович Скидан (флейта), творча майстерність яких залишила у гостей приємне враження. Неформальне, творче спілкування, невимушена атмосфера надовго запам’ятаються учасникам зустрічі.

    Дійсно,  у мистецтва немає мовних перешкод, територіальних, релігійних  та національних проблем. Музика зрозуміла, музика поза політики, музика вічна!

 

В.В.Шитіков, голова предметно-циклової комісії духових інструментів.