Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Літературна гостина

 Літературна гостина «Поети шістдесятники – ювіляри року»

Поезія періоду шістдесятництва - не давня історія, це наша сучасність. Та представники цієї доби уже стали класиками літератури. Гуманістична  поезія їх не втратила актуальності і сьогодні, відверте поетичне слово завжди було їх нетлінною мирною зброєю. Усі вони лицарі Другого відродження, в’язні історії та власного сумління.
  18 грудня в читальному залі бібліотеки під час проведення літературної гостини прозвучали проникливі вірші поетів ювілярів 2013 року. Присутні познайомилися з окремими фактами біографій поетів шестидесятників: В.Стуса, В.Симоненка, А.Вознесенського, Є.Євтушенка, В. Висоцького. Їх поезії прозвучали у виконанні студентів режисерського відділення Ярослава Земляного та Вадима Островського. Розповіді про поетів шістдесятих доповнили відеоматеріали,  фрагменти  фільмів та музичних записів. Усіх присутніх вразили та зацікавили невідомі раніше драматичні сторінки з життя Володимира Висоцького і Василя Стуса, видатні досягнення на ниві літератури Андрія Вознесенського та  Євгена Євтушенка, громадянський подвиг Василя Симоненка.
  Емоційним відгуком, по закінченню заходу, стали спогади викладача Світлани Іванівни Козюри про її студентську молодість  та  захоплення  тогочасного студентства майстрами слова доби «Відлиги»,  їх  сміливою  і справедливою поезією.