Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Особливості проходження виробничої практики на ПЦК ДПМ

   Виробнича практика – один з важливих етапів підготовки молодих фахівців, де вони мають змогу перевірити власні сили і проявити себе в обраній професії. 

   23 березня 2018 року студенти випускних курсів представили свої звіти про проходження виробничої практики. Від комісії декоративно-прикладного мистецтва виступила Онипко Альона.

   Хочеться передати основний зміст доповіді студентки, бо цей досвід може бути корисним для наступних курсів.

   З 12 січня по 16 лютого 2018 року 43 група проходила виробничу практику на базі Мелітопольської  дитячої художньої школи під керівництвом Засипкіна О. В.

   На початковому етапі практики, у перший день, були проведені загальні збори, де студенти були ознайомлені з базою практики та графіком відвідувань практичних занять.

   Наступним етапом стало складання план - карт занять та формування методичного комплексу. Також  студенти відвідували уроки викладачів: Тамбовської О. С., Абдурахманова Р. Д., Міхна С. М., Засипкіна О. В., Хливнюк Т. В., Житнік Т. С., Столярової Т. М., Прохіна В. І.

   Кожен з студентів 43 групи проводив практичні заняття з рисунку, живопису, композиції та ліплення. Темою уроку рисунку було «Виконання натюрморту з чітко вираженими просторовими шарами». Завданням уроку живопису стало перетворення малюнку натюрморту квітів у декоративне рішення. На ліпленні діти мали виготовити маску з пап’є-маше на основі пластилінового виробу. Завдання з композиції полягало в створенні композиції з яскраво вираженою домінантою на тему: «Мій янгол-охоронець».

   Під час проходження виробничої практики студенти використовували знання, здобуті на уроках з навчальних дисциплін: «Методика викладання фахових дисциплін», «Методика керівництвом художнім колективом», «Психологія», «Педагогіка». Ці знання допомагали знаходити індивідуальний підхід до учнів.

   Альона поділилася своїми враженнями про професію вчителя малювання. Сказала, що вона чудова тим, що ми маємо можливість спостерігати за тим як діти бачать та зображають навколишній світ. Свій виступ дівчина завершила цитатою П. Пікассо: «Я можу малювати як Рафаель, але мені знадобиться усе життя щоб навчитись малювати як дитина».

   Хочеться ще раз привітати всіх випускників з успішним проходженням виробничої практики та побажати успіхів у подальшому працевлаштуванні.

 

Викладач ПЦК ДПМ Тонконог С. О.

Студентка 43 групи Онипко А.