Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Творчий звіт народної хорової капели «Таврія»

9 лютого у палаці культури імені Тараса Шевченка свій творчий звіт представив  один з найстаріших творчих колективів нашого міста - народна хорова капела «Таврія».

Капелла була створена в 1958 році Заслуженим працівником культури України Леонідом Шермейстером - ентузіастом хорового руху, який вніс значний вклад в музичну культуру міста.

З 1993 року художнім керівником капели є Юлія Чабанова – викладач-методист ПЦК диригентсько-хорових дисциплін Мелітопольського училища культури.

 

За час існування капели змінювався склад учасників, але дбайливо і свято зберігаються традиції творчого колективу. Поруч з ветеранами хору - наймолодші учасники, серед яких студенти різних спеціалізацій нашого училища, шанувальники хорового співу.

Колектив має великий репертуар, який щорічно поповнюється. Поряд з класичними творами зарубіжної хорової та духовної музики, в активі колективу - народні пісні та твори в сучасній обробці.

Диригент хорової капели «Таврія» - випускниця диригентсько-хорового відділення Мелітопольського училища культури 2014 року - Анастасія Денисова віддає багато сил, душевної і творчої енергії, більшу частину свого вільного часу, для того, щоб колектив існував, творчо розвивався, був професійно спроможний і популярний .

Аліна Юдіна 
викладач Мелітопольського училища культури