Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Всеукраїнський конкурс з теорії музики

Протягом жовтня 2018 - лютого 2019 років під патронатом Міністерства культури України, благодійного фонду «Харківські асамблеї» в стінах Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського проходив IV Всеукраїнський конкурс з теорії музики імені Тараса Кравцова, який мав на меті залучення художньо обдарованої молоді до активної творчої і науково-дослідницької діяльності, а також вшанування пам’яті та пропагування творчості українського композитора і науковця Т.С.Кравцова 

До участі в  конкурсі запрошувались студенти ІІІ-IVкурсів спеціалізації «Теорія музики» і виконавських спеціалізацій мистецьких навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації та учні 10-11 класів середніх спеціалізованих музичних шкіл.

Конкурс складався з двох турів: перший – заочний – проводився в грудні 2018 року і полягав у виконанні письмових творчих робіт:

  1. написати три різні за кількістю голосів гармонічні обробки української народної пісні «Дощик, дощик»: дво-, три-, а також одну гомофонно-гармонічну обробку у вигляді мелодії.
  2. написати твір у простій або складній три частинній формі на тему народної пісні «Дощик, дощик» в обробці Т.Кравцова. Кількість голсів, виконавський склад, фактура обирається довільно. Висвітлити деякі окремі аспекти в гармонії твору.

Запорізьку область  і училище культури на цьому заході вперше представила студентка третього курсу спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» спеціалізації «Народне пісенне мистецтво» Деменчук Єва (клас викладача Юніти Юдіної).

За рішенням журі перший тур конкурсу вибороли студенти з міст Мелітополь, Тернопіль, Харків, Маріуполь, Рівне, Кривий Ріг, Житомир, Торецьк.

За професійну підготовку учасника І туру студентка хорового відділення Деменчук Єва і викладач Юніта Юдіна були відзначені подяками і грамотами та отримали запрошення до участі у наступному році.