Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Робота кабінету музично-теоретичних дисциплін

Робота кабінету музично-теоретичних дисциплін ПЦК диригентсько-хорових та музично-теоретичних дисциплін у першому семестрі 2019-2020 навчального року

Музично-теоретичний кабінет- це навчальний кабінет, де відбуваються групові заняття з навчальних дисциплін "Музична грамота" , «Історія музики», «Гармонія», «Теорія музики», «Сольфеджіо», «Українська музична література» для студентів спеціальностей «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Хореографія» спеціалізації «Народне інструментальне мистецтво», «Народне пісенне мистецтво», «Народна хореографія», «Видовищно-театралізовані заходи».

Метою  роботи кабінету музично-теоретичних дисциплін є: формування у студентів теоретичних, теоретично-практичних, практичних, виконавських компетентностей; розвиток музикальності, естетичного сприйняття та позитивного ставлення до різних видів мистецтва через долученнядо кращих зразків національної та світової мистецької спадщини; виявлення та створення умов для розвитку творчих здібностей здобувачів освіти, мотивування до роботи у вибраній професії.

Основнимизавданнями кабінету музично-теоретичних дисциплін у першому семестрі  2019-2020 н.р.стали:

  1. Удосконалити зміст навчально-методичних комплексів музично-теоретичних дисциплін електронної бази методичного забезпечення.
  2. Продовжити роботу щодо практичної підготовки майбутніх керівників аматорських колективів.
  3. Створити творчу групу по роботі в соціальних мережах з метою профорієнтації  спеціалізації «Народне пісенне мистецтво»
  4. Взяти участь у фестивалях національних меншин у співтоваристві з народним ансамблем німецької пісні «Едельвейс» ПК імені Т.Шевченка в  контексті виконання загально училищної методичної проблеми «Училище як науково-методичний центр по перетворенню міста Мелітополя в інтеркультурну столицю Північного Приазов’я».
  5. Активізувати позанавчальну роботу комісії, направлену на підвищення творчого виховання діяльності студентів.

6. Спрямувати роботу кабінету музично-теоретичних дисциплін на оптимізацію навчально-виховного процесу для досягнення максимально можливих результатів у формуванні спеціалізованих  знань, умінь та навичок студентів та розвитку особистісних якостей майбутніх фахівців музичного напряму.

7. Забезпечувати високу якість освіти засобами інноваційних технологій навчання при викладанні гармонії, сольфеджіо, теорії музики,  історії музики, музичної грамоти.

8. Здійснювати особистнісно-діяльнісний розвиток студентів на засадах творчого індивідуального проектування.

9. Підвищити кваліфікацію викладачів шляхом стажування у споріднених навчальних закладах, в роботі науково-методичних  семінарів, методичних майстерень, наукових конференцій.

10.Виконати моніторинг навчальних програм щодо оновлення таструктуризації відповідно сучасних стандартів освіти.

11. Підготувати статті до друку  на сайт училища та в засоби масової інформації.

12. Надавати допомогу в оволодінні педагогічною майстерністю викладачам-початківцям.

13. Забезпечити успішне проходження  атестації викладачів  ПЦК Антоненко В.М., Юдіної Ю.В.

Виконання запланованої роботи за семестр:

вересень 2019 р.:

1.Участь студентів, викладачів хорового відділення у складі народного ансамблю німецької пісні «Едельвейс» у наступних заходах:

  • Всеукраїнський фестиваль національних спільнот «Ми-українські - We are Ukrainian» (м. Приморськ) 
  • Регіональний фестиваль української та німецької культури «Кронау - Фест» (смт Високопілля Херсонської області)
  • Фестиваль національних культур «Запоріжжя єднає світ» (м. Запоріжжя)
  • Фестиваль національних культур «Віра. Надія. Любов» (м. Мелітополь)

2. Підвищення кваліфікації (стажування) на базі кафедри теорії і методики музичної освіти та хореографії  Мелітопольського державного педагогічного університету  імені Богдана Хмельницького викладачів Антоненко В.М., Юдіної Ю.В.

3. Участь у роботі вебінарі сайту «Всеосвіта» викладача Юдіної Ю.В. «Всеосвіта на допомогу вчителю» (свідоцтво за участь).

жовтень 2019 р.

1. Участь у роботі Всеукраїнського науково-методичного семінару «Професійно - компетентнісна реалізація музиканта у виконавській та педагогічній діяльності»  на базі  Мелітопольського державного педагогічного університету  імені Богдана Хмельницького викладачів:

  • Антоненко Вікторії Миколаївни, викладача першої категорії «Робота над складними розмірами як форма підготовки компетентного фахівця в класі диригування»; 
  • Чубенка Петра Володимировича, викладача першої категорії «Застосування фонетичних елементів у виконавській діяльності студентів на заняттях постановки голосу»;
  • Юдіної Аліни Валентинівни, викладача першої категорії «Сучасні технології у змісті диригентсько-хорової підготовки студентів училищ культури»;
  • Юдіної  Юніти Валентинівни, викладача вищої категорії  «Розвиток творчих здібностей студентів на заняттях з навчальної дисципліни «Гармонія» в училищі культури».

 2. Участь у зональному  відбірковому турі обласного Молодіжного фестивалю естрадного мистецтва  "Зорепад - 2019"(м. Мелітополь) студентки 45 групи Михайленко Вікторії – І премія.

3. Підготовка методичних доповідей на засідання ПЦК: «Метод моделювання на заняттях гармонії як фактор музично-творчого розвитку компетентного керівника аматорського музичного колективу» (викладач Юдіна Ю.В.); «Розвиток творчих здібностей на заняттях гармонії» (викладач Юдіна Ю.В.)

листопад 2019 р.

1. Участь у Гала-концерті  28 Молодіжного фестивалю естрадного мистецтва «Зорепад-2019» Михайленко Вікторії - І премія (м. Запоріжжя)

2. Проведення батьківських зборів спеціалізації «Народне пісенне мистецтво», концерт-дарунок першокурсників батькам

3. Участь у Міжнародному мистецькому форумі-фестивалі "Полікультурні арт діалоги" , номінація "Естрадний вокал" (м. Мелітополь) студентки 45 групи Михайленко Вікторії – ІІІ премія

4. Участь у роботі Методичної майстерні «Експериментальна педагогіка мистецтва для культурного зростання особистості в системі неформальної і формальної освіти» Мелітопольського державного педагогічного університету  імені Богдана Хмельницького викладачів ПЦК з доповідями:

  • Чубенка Петра Володимировича  «Феноменальна сутність вокалу, процесу постановки голосу»;
  • Юдіної Аліни Валентинівни «Специфіка роботи зі студентами на початковому етапі навчання з хорового диригування»;
  • Юдіної  Юніти Валентинівни «Розвиток поліфонічного слуху на заняттях сольфеджіо в училищі культури».

5. Проведення сольного концерту студентки 3 курсу заочного відділення спеціалізації «Народне пісенне мистецтво» Богданової Олександри.

6. Підтвердження кваліфікаційної категорії «спеціаліст першої категорії» викладача Антоненко В.М., присвоєння педагогічного звання «викладач-методист» викладачу Юдіній Ю.В.

7. Участь викладача Юдіної Ю.В. у складі журі міського конкурсу «Коледж має талант» на базі ДНВЗ «МПЕК».

8. Участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Педагогіка мистецтва для культурного зростання особистості впродовж життя» (сертифікат учасників) на базі Мелітопольського державного педагогічного університету  імені Богдана Хмельницького викладачів:

  • Чубенка П.В «Застосування підсвідомості через вербальні побудови як методологія мистецтва формування голосу співака»;
  • Антоненко В.М. «Важливість розспівування для формування компетентнісних навичок вокальних творів на занятті постановка голосу»;
  • Юдіної А.В. «Фахові компетенції з хорового диригування майбутнього керівника аматорського хорового колективу»;
  • Юдіної Ю.В. «Методичні вказівки до виконання самостійної роботи студентів з навчальної дисципліни «Гармонія» для студентів спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності».

9. Нагородження викладачів:

  • Антоненко В.М.- подякою КЗ «Районного центру культури» МРР ЗО за плідну співпрацю в якості члена журі районного фестивалю народної творчості та фольклору «Степова симфонія відродження» ;
  • Юдіну А.В. - почесною грамотою Мелітопольського училища культури за видатні творчі досягнення в галузі культури та мистецтва та з нагоди Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва;
  • Юдіну Ю.В. - подякою Запорізької обласної державної адміністрації  адміністрації за багаторічну сумлінну працю та  з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

10. Перегляд вебінарів науково-методичного центру ПТО викладачами Юдіною А.В., Юдіною Ю.В.:

  • «Впровадження квест - технологій в освітній процес»;
  • «Активізація пізнавальної діяльності на заняттях як засіб підвищення якості навчання».

11.  Участь у роботі ХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Народно-інструментальне мистецтво на зламі ХХ-ХХІ століть» на базі Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка викладачів:

  • Чубенка П.В. «Формування резонаторної системи співака на заняттях постановки голосу»;
  • Юдіної А.В. «Фахові компетенції з хорового диригування майбутнього керівника аматорського хорового колективу»;
  • Юдіної  Ю.В. «Методичні вказівки до виконання самостійної роботи студентів з навчальної дисципліни «Гармонія» для студентів спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності».

12. Участь у роботі Всеукраїнського науково-практичного семінару з міжнародною участю «Мистецька освітня галузь: методика, технології» на  базі Миколаївського Національного університету імені В.О. Сухомлинського з отриманням сертифікатів:

  • в локації "Теорія і практика музичної освіти в світі: традиції і сучасність" викладач Юдіна Ю.В.,
  • в локації "Професійна підготовка (вокально-хорова) учнів і студентів" - викладачі Чубенко П.В. і Юдіна А.В.

 

грудень 2019 р.

1. Виступ на засіданні методичної ради  «Підвищення кваліфікації викладачів як безперервний професійний розвиток на ПЦК хорових дисциплін» - викладач Юдіна Ю.В.

Підготувала завідуюча

кабінетом музично-теоретичних дисциплін 

Юніта Юдіна