Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Звіт про роботу кабінету музично-теоретичних дисциплін у першому семестрі 2020-2021 році

Тема наукової проблеми, над якою працюють викладачі кабінету музично-теоретичних дисциплін – «Формування музично-теоретичної компетентності здобувачів освіти шляхом упровадження сучасних педагогічних технологій».

Основними завдання роботи кабінету музично-теоретичних дисциплін у першому семестрі 2020-2021 н.р. були:

  • удосконалення змісту навчально-методичних комплексів музично-теоретичних дисциплін електронної бази методичного забезпечення;
  • моніторинг навчальних програм щодо оновлення та структуризації відповідно сучасних стандартів освіти підготовки освітньо-професійного ступеня фаховий молодший бакалавр;
  • оптимізація навчально-виховного процесу для досягнення максимально можливих результатів у формуванні спеціалізовано-професійних компетенцій фахових молодших бакалаврів та розвитку особистісних якостей здобувачів освіти;
  • забезпечення високої якості освіти засобами інноваційних технологій навчання шляхом впровадження новітніх технологій навчання у викладанні гармонії, сольфеджіо, теорії музики, музичної грамоти.

Враховуючи вищезазначені завдання, викладачі кабінету музично-теоретичних дисциплін виконали наступну заплановану роботу:

Методична робота.

  1. Підготовлена до друку методична розробка «Завдання з поточного контролю на заняттях теорії музики» КУ «Обласний методичний центр культури і мистецтва» ЗОР (грудень 2020).
  2. Підготовлені методичні розробки : «Творча діяльність здобувачів освіти на заняттях музично-теоретичних дисциплін у фаховому коледжі культури і мистецтва»; «Інноваційні форми роботи на заняттях музично-теоретичних дисциплін у фаховому коледжі культури і мистецтва» (жовтень 2020).
  3. Участь у роботі науково-методичного семінару «Проблеми впровадження інноваційних підходів в освітній процес мистецької галузі» на базі Бердянського державного педагогічного університету для вчителів музичного мистецтва закладів загальної середньої освіти, викладачів позашкільної освіти (26-27 вересня 2020 р.).
  4. Проведення методичного практикуму «Поточний контроль на заняттях теорії музики як форма узагальнення знань студентів» в рамках роботи, науково-методичного семінару «Проблеми впровадження інноваційних підходів в освітній процес мистецької галузі» на базі Бердянського державного педагогічного університету для вчителів музичного мистецтва закладів загальної середньої освіти, викладачів позашкільної освіти (вересень 2020).
  5. Участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Втілення традицій західноєвропейського мистецтва в науково-теоретичній та виконавській практиці», КЗ «Харківський вищий коледж мистецтв» (18.09.20). Надрукована стаття «Формування музично-інтонаційного мислення здобувачів освіти на заняттях з музично-теоретичних дисциплін» у збірнику матеріалів конференції.
  6. Проведення майстер-класу "Використання завдань для поточного контролю знань здобувачів освіти на заняттях начальної дисципліни «Теорія музики» на базі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Б.Хмельницького в рамках Всеукраїнського науково-методичного семінару "Професійно - компетентнісна самореалізація музиканта у виконавській та педагогічній діяльності" (14.12.2020).

В якості учасника – слухача  з отриманням сертифікатів:

  • онлайн-воркшоп  (за міжнародною участю) «Культурна спадщина. Збереження та популяризація в умовах об’єднаних територіальних громад (ОТГ)», 22 та 24 вересня 2020 р, який проводився КУ «Обласний методичний центр культури і мистецтва» ЗОР;
  • вебінар «Як пройти шлях від керівника до лідера: напрацьовуємо лідерські якості» (18.09.20), цифрового видавництва MCFR;
  • Міжнародний педагогічний марафон «ARTS FOR HEARTS 2020» з розвитку інклюзивної мистецької освіти (16.09.2020- 18.09.2020 р,  30.09.2020 – 01.10.2020), Київ-Харків; 

 Організаційно-виховна робота зі студентами.

У складі народного ансамблю німецької пісні «Едельвейс» разом із студентами та випускниками хорового відділення прийняли участь у наступних мистецьких заходах:

  • Всеукраїнський фестиваль національних спільнот «Ми-українські - We are Ukrainian» (м. Приморськ, вересень 2020);   
  • ІХ Всеукраїнський Собор болгар України (12.02.2020, м. Мелітополь), етно-концерт творчих колективів національно - культурних товариств Запорізького краю.

Завідувач кабінету музично-теоретичних дисциплін
викладач-методист,
голова ПЦК диригентсько-хорових
та музично-теоретичних дисциплін

Юніта Юдіна

01 02