Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

XIII Всеукраїнський юніорський конкурс

 XIII Всеукраїнський юніорський конкурс диригентської майстерності

Вітаємо з перемогою!
Нещодавно у стінах Ніжинської вищої школи (10-13 травня) пройшов XIIІ Всеукраїнський юніорський конкурс вокальної, диригентської та інструментально-виконавської майстерності. Цей захід щорічно організовує факультет культури і мистецтв Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.
П’ятий рік поспіль Головою Журі запрошується ректор НМАУ – народний артист України, доктор мистецтвознавства, професор В.І. Рожок – видатний музикант та громадський діяч, який докладає чимало зусиль для розвитку музичного мистецтва на Україні. 
В цьому році конкурс зібрав майже 110 учасників з усіх регіонів України. До Ніжина з’їхалися представники обласних центрів (Донецька, Дніпропетровська, Житомира, Києва, Луцька, Миколаєва, Одеси, Хмельницького, Харкова, Чернігова, Черкас), міст та селищ обласного та районного підпорядкування (Берислава, Ємільчина, Кам’янець – Подільського, Конотопа, Кременця, Малина, Овруча, Ромнів, Сєвєродонецька, Славутича, Умані), а також, традиційно, приймали участь у конкурсі учні та студенти музичних закладів м. Ніжина та Чернігівської області.
Не стали винятком студенти Мелітопольського училища культури хорового відділення. На конкурсі вони змагалися у номінації «Хорове диригування».
За результатами конкурсу, студенти Торчинава Елла (клас викладача Юдіної А.В.) та Усачова Аліна (клас викладача Антоненко В.М.) отримали «Золоті дипломи», Дорофеєва Анастасія (клас викладача Юдіної А.В.) отримала «Бронзовий диплом».
Цікавою та насиченою була щоденна програма конкурсу. Окрім конкурсних змагань різних номінацій викладачі та студенти музичного відділення відвідали концертні програми та майстер-класи, ознайомилися з науково-практичними досягненнями факультету культури і мистецтв НДУ імені Миколи Гоголя, відвідали музей історії Ніжинської вищої школи, музей Миколи Гоголя та картинну галерею НДУ. 
Аліна Юдіна, викладач