Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

ХIV Всеукраїнському конкурсі музикантів-юніорів

 

З 10 до 13 травня студенти відділення «Народне інструментальне мистецтво. Народні інструменти» взяли участь у вокальної, диригентської та інструментальної майстерності.  Конкурс музикантів-юніорів проводиться щорічно на базі факультету культури і мистецтв з 2002 року під патронатом Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України, Національної Всеукраїнської музичної спілки, Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського, Ніжинської міської ради та виконкому Ніжинської районної ради.

Журі Всеукраїнського юніорського конкурсу вокальної, диригентської та інструментально-виконавської майстерності у різні роки очолювали видатні українські митці. Цього року в номінації диригентська та інструментально-виконавська майстерність очолювала журі завідуюча кафедрою народних інструментів НМАУ ім. П.І. Чайковського, професор, лауреат Всеукраїнських конкурсів Матвійчук Любов Дмитрівна.

Програма конкурсу включала змагання диригентів, виконавців-інструменталістів, показові концерти, майстер-класи, для здійснення яких Оргкомітет конкурсу щорічно запрошує відомих в Україні виконавців, викладачів-методистів, та творчі колективи (професійні, навчальні).

Ми змагались в категорії «В» (училища культури, педагогічні училища). Кожен студент продемонстрував програму з трьох різнохарактерних творів. Компетентне журі детально аналізувало виконавську майстерність кожного студента. Матвійчук Любов Дмитрівна дала високу оцінку  студентам та викладачам Мелітопольського училища культури за рівень педагогічної та виконавської майстерності і запросила до навчання в Національну музичну академію України ім. П.І.Чайковського. З цієї нагоди ми провели перемови з викладачами консерваторії.

За цей період студенти і викладачі побували на урочистому відкритті конкурсу та привітальному концерті. Були присутніми на  майстер-класах професорів Л.Костенко, Л.Шумської з хором «Світич», доцента М.Шумського зі зведеним оркестром; майстер-класі лауреата Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів Галини Владиславівни Сухаренко, викладача Одеського училища мистецтв і культури з методики викладання гри на фортепіано, майстер-класі народного артиста України, професора НМАУ ім. П.І.Чайковського Олександра Миколайовича Дяченка; майстер-класі народної артистки України, професора НМАУ ім. П.І.Чайковського Євгенії Іванівни Черказової з оркестром акордеоністів факультету народних інструментів.

Студенти і викладачі ПЦК «Народе інструментальне мистецтво. Народні інструменти» висловлюють щиру  подяку адміністрації училища за надану можливість творчо реалізувати себе та можливість поглибити власний досвід новою корисною інформацією.

Вітаємо з  перемогою викладачів та студентів.

Грінь Дарія (диригування, клас викладача Фтіц Т.А.) – срібний диплом;

Кобиляцький Юрій (диригування, клас викладача Фтіц Т.А.) – бронзовий диплом;

Морміль Артур (балалайка, клас викладача Кеменчеджи Є.П.) – золотий диплом;

Кобиляцький Юрій (баян, клас викладача Довжика П.Б.) – золотий диплом;

Мілаєвська Інна (гітара, клас викладача Саморєзова О.А.) – золотий диплом;

Демченко Владислав (акордеон, клас викладача Зубача М.Я.) – срібний диплом;

Дубогрій Тетяна (домра, клас викладача Фтіц Т.А.) – бронзовий диплом.