Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

26.10.2017 р. РНМЦ «Освіта та громадянське суспільство» КЗ «ЗОІППО» ЗОР спільно з Департаментом освіти і науки Запорізької облдержадміністрації та Обласним центром молоді провели обласний семінар «Освіта для демократичного громадянства: стан та перспективи. Живемо в демократії».

У заході взяли участь: методисти районних (міських) методкабінетів відділів освіти, представники об’єднаних територіальних громад Запорізької області, заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори, класні керівники загальноосвітніх, інтернатних, професійно-технічних, позашкільних навчальних закладів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації та представники громадських організацій. Загальна кількість присутніх налічувала 97 осіб. Серед них викладачі Мелітопольського училища культури: І. А. Ревенок, Н.О. Малютіна, В.В. Шитіков та О.М. Цахно.

Тематика роботи обласногос емінару була зосереджена у напрямку:«Роль молодіжних організацій у формуванні громадянських компетентностей учасників освітнього процесу».

Захід розпочався з вступного слова завідувача РНМЦ Мальованого М.М.

Згідно плану роботисемінару на заходівиступили:

     1. Горідько Марія В′ячеславівна (перший заступник начальника Управління з питань внутрішньої політики Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької обласноїдержавної адміністрації) з темою «Громадські організації регіону: напрямки діяльності та тенденції розвитку». Слухачам була представлена інформація про кількістьіснуючихгромадськихорганізацій (релігійних, молодіжних, дитячих) у Запорізькійобласті та яким чином адміністраціяпрацює з ними.

     2. БабарикінаНадіяАнатоліївна (старший викладачкафедризагально-правових та політичних наук ЗНТУ) з темою «Індекс демократичного розвиткуУкраїни: регіональний аспект». Було описано дослідженняпроведене у Запорізькійобластісеред 10 блоків, з якихскладаєтьсяіндекс демократичного розвитку.

     3. МальованийМиколай Михайлович (завідувач РНМЦ «Освіта та громадянське суспільство» КЗ «ЗОІППО» ЗОР) - «Роль і місце РНМЦ «Освіта та громадянське суспільство» у здійсненні науково-методичного супроводу у розбудові громадянської освіти в регіоні».

     4. Ніколаєв Олексій Сергійович (методист з патріотичного виховання відділу краєзнавства КЗ «Центр туризму» ЗОР, голова Запорізької обласної скаутської організації «Слідопит») - «Методи і форми навчально-виховної роботи скаутських організацій, спрямованих на формування громадянськості та самоорганізацію дітей та молоді».

Доповів про результативнуроботу скаутської організації.

     5. Борисенко Оксана Вікторівна (заступник директора з навчально-виховноїроботи КЗ «Дніпрорудненська СШ І-ІІІ ст. «Талант» Василівськоїрайонної Ради Запорізькоїобласті) - «Формуваннясоціальноїактивностімолоді в молодіжнійгромадськійорганізації «Клуб «Білі Ворони». Розповіла як було створено громадськуорганізацію «КлубБілі Ворони», видидіяльності. Такожслухачі могли поспілкуватисьбезпосередньо з представникамицієїорганізації.

     6. Храпський Ярослав Дмитрович (виконавчий директор, громадської організації «Запоріжжя – місто можливостей») - «Участь молоді у демократичних процесах через інноваційні форми освіти», продемонстрував відеоролики як приклад заохочення молоді у громадській активності.

Інформацію надала викладач Малютіна Н.О.