Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Про нас пишуть.

Обери своє майбутнє!
Офіційний сайт Нижньосірогозького району та Нижньосірогозької РДА. Своєчасні новини, розпорядження, сесії та інші матеріали, що стосуються Нижньосірогозького району та смт Нижніх Сірогоз.
http://n-sirog.gov.ua/
Допомогти учням старшої школи здійснити свідомий вибір професії є невід’ємною складовою всього навчально-виховного процесу не лише загальноосвітніх навчальних закладів, а й ВНЗ, технікумів, училищ, коледжів. Цьому сприяє спільна активна профорієнтаційна робота, яка покликана виявити в учнів здібності, сформувати мотиви вибору професії, професійні інтереси, моральні та інші якості, важливі для майбутньої трудової діяльності тощо.

Учні Вільненська ЗОШ І-ІІІ ступенів Семчук Валентина (11 клас) та Ахмедов Аліхан (10 клас) виявили бажання обрати майбутню професію, яка буде пов`язана з роботою в соціально-культурній сфері. Тому 31 жовтня 2017 року вони разом із заступником директора з навчально-виховної роботи Скірою Вікторіє Миколаївною відвідали Мелітопольське вище училище культури. Допомогла організувати зустріч з викладачами училища колега Скіри В.М., викладач іноземної мови Капріор Наталія Георгіївна. Майбутніх абітурієнтів радо зустріли методисти: викладач хорових дисциплін Юдіна Юніта Валентинівна та викладач режисерських дисциплін Бервецький Богдан Степанович.  Вони приймали пробні  вступні випробування з фаху в учнів нашої школи. Після прослуховування педагоги надали основні рекомендації майбутнім абітурієнтам щодо подальшої підготовки із вступу до закладу, інформацію про предмети, які будуть вивчатися, про участь у творчих конкурсах, театралізованих постановках, про поїздки з концертними програмами по всій Україні, про можливості працевлаштування.

Мелітопольське вище училище культури – це всеукраїнська «кузня» вокалістів, хореографів, режисерів, художників, бібліотекарів. Випускники училища зможуть працювати режисерами-постановниками, сценаристами, ведучими теле- радіопрограм, естрадними виконавцями, гримерами-візажистами, артистами вокального ансамблю, народного танцю, викладачами музичних та хореографічних дисциплін, бути спеціалістами бібліотечної, архівної справи, працювати у центрах дозвілля та розваг, проводити культурно-художні акції, фестивалі, тощо. Це ще й можливість кар’єрного злету, адже серед випускників Мелітопольського училища культури є багато відомих діячів мистецтв, зокрема, акторка Ірина Чериченко, відома за головною роллю у фільмі «Завтра була війна»; Вікторія Бистрицька – українська акторка, яка знялася у серіалі «Центральна лікарня»,  Анатолій Сердюк – український композитор, співак, журналіст та багато інших.

Така профорієнтаційна робота дала школярам змогу здійснити подорож у майбутнє та відчути себе студентами омріяного навчального закладу. Тепер вони з ще більшим натхненням йтимуть то своєї мети.

В.М.Скіра, заступник директора з НВР  

Вільненської ЗОШ І-ІІІ ступенів