Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

«Особливості викладання курсу «Громадянська освіта» у старшій школі»

Під такою назвою 9 жовтня 2018 року в приміщенні Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки відбувся науково-методичний семінар для педагогічних працівників, які опікуються питаннями впровадження громадянської освіти.

У Державному стандарті повної та базової загальної середньої освіти поняття «громадянська компетентність» визначається як «здатність учня активно, відповідально та ефективно реалізовувати права та обов’язки з метою розвитку демократичного суспільства».

Сучасні реалії України показують, що майже половину виїжджаючих за кордон, становить молодь. Невже вона не потрібна своїй державі? Як підготувати молоду людину до життя у суспільстві? Тому метою семінару було визначено формування у підростаючого покоління громадянської компетентності, поширення інноваційного педагогічного досвіду та сприяння співпраці закладів освіти з громадськими організаціями. Ініціаторами заходу виступили Всеукраїнська асоціація «Нова Доба» спільно з Регіональним науково-методичним центром «Освіта та громадянське суспільство».

Всі виступаючі розглядали нову програму «Громадянська освіта», кожний приділяв увагу окремому розділу. Цікавим був виступ Петра Івановича Кендзьора, доктора педагогічних наук, одного з авторів підручника. Він розкрив присутнім особливості викладання цього незвичного нового курсу – «Громадянська освіта».

Семінар пройшов оперативно, конструктивно, залишив добрі враження від спілкування зі спікерами заходу.

Інформацію підготувала

викладач ПЦК соціально-економічних дисциплін Ревенок І.А.