Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Захист Вітчизни – священний обов’язок її громадян

З усіх конституційних обов’язків громадян України лише один визначений як священний – це захист незалежної держави України. Українська історія лишила чимало прикладів відданості та сумлінного служіння Батьківщині, мужності та героїзму, честі й звитяги наших предків, проявлених в скрутні часи.

         В цьому році відзначається 75-річчя Мелітопольської наступальної операції (26 вересня – 5 листопада 1943 року), яка увійшла в військову історію України. В результаті кровопролитних боїв за проявлені мужність і відвагу 87 її учасникам було присвоєно звання Героя Радянського Союзу, серед яких єдина жінка–санінструктор Марія Батракова.

         І сьогодні, 2018 року, в лавах Збройних Сил України несе службу понад 24000 жінок, тобто кожний десятий військовослужбовець – жінка.

         16 та 17 жовтня гостями на заняттях із навчальної дисципліни «Медико-санітарна підготовка» у студенток-першокурсниць були колишні бійці АТО – Очкань Олексій, Доновський Віталій, Вторигін Антон і Сердюк Наталя. Вони розказували про важливість надання домедичної допомоги в умовах бойових дій;  показували сучасні індивідуальні засоби захисту бійця; вчили правильно накладати джгути при кровотечі; давали змістовні відповіді на запитання дівчат.

         Зустріч надовго запам’ятається студенткам училища культури.

Інформацію підготувала викладач ПЦК соціально-економічних дисциплін Ревенок І.А.