Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Майстер-клас з петриківського розпису

Петриківський розпис – один з найяскравіших культурних досягнень нашого народу. Цей вид декоративно-прикладного мистецтва дуже актуальний і набуває популярності. З його основами студенти відділення знайомляться на І курсі. Набуті знання та практичні навички з петриківського розпису більшість з них розвивають та вдосконалюють, часто використовують для виконання дипломних робіт.

12 квітня 2017 року на базі МДПУ ім. Б. Хмельницького був проведений майстер-клас «Еколого-естетичне виховання майбутніх вчителів початкової школи. Петриківський розпис». Для його проведення була запрошена студентка ІІІ курсу відділення «Декоративно-прикладне мистецтво» Шевага Тетяна та її сестра Лілія (студентка МДПУ). За кілька годин учасники майстер-класу, яких було понад двадцять чоловік, ознайомились з основами петриківського розпису та заповнили рослинним орнаментом кухонну лопатку.

Всі учасники заходу були задоволені результатом.

Хочеться висловити слова подяки Шевазі Т. за розповсюдження українських народних традицій та побажати їй подальшого творчого розвитку.

Викладач ПЦК ДПМ Тонконог С. О.