Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Всеукраїнська науково-практична конференція «Досвід та перспективи розвитку інклюзивної освіти в Україні: регіональний аспект»

   3-4 квітня 2018 року Департаментом освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації та комунальним закладом «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти»

 Запорізької обласної ради за підтримки Благодійного фонду Порошенко, Міністерства освіти і науки України проводиться Всеукраїнська науково-практична конференція «Досвід та перспективи розвитку інклюзивної освіти в Україні: регіональний аспект».

   Учасниками конференції стали: керівники закладів освіти, фахівці інклюзивно-ресурсних центрів, ресурсних центрів підтримки інклюзивної освіти, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, представники вищих навчальних закладів усіх рівнів та громадських організацій, науковці, науково-педагогічні та педагогічні працівники Запорізької області та інших регіонів України (Дніпропетровської, Донецької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Тернопольської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької областей та м. Київа).

   В рамках конференції на базі комунального закладу «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради розпочав роботу І етап Освітнього марафону «Без бар’єрів» за участю науковців та педагогів-практиків. Було проведено 10 науково-практичних заходів: майстер-класів, ворк-шопів, презентацій досвіду тощо, на яких обговорюються питання розвитку інклюзивної освіти в Україні, впровадження сучасних технологій навчання та виховання дітей з особливими потребами, професійного розвитку педагогів в умовах реалізації інклюзивного навчання.

   Своїми напрацюваннями в данній галузі з освітянами поділилася і викладач Мелітопольського училища культури Юдіна А.В. На тему «Використання арт-технологій в рамках педагогічного супроводу інклюзивного навчання» був проведен майстер-клас.  

 

Юдіна А.В.,

викладач ПЦК фортепіано