Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Регіональний фестиваль української та німецької культури "Кронау-Фест"

14 вересня у смт Високопілля (Херсонська область) за підтримки Міністерства культури України та Херсонського обласного центру народної творчості відбувся Регіональний фестиваль української та німецької культури "Кронау-Фест".

До участі у фестивалі був запрошений і мелітопольський народний ансамбль німецької пісні «Едельвейс» (керівник Юлія Чабанова), у складі якого співають студенти, випускники та викладачі  спеціалізації «Народне пісенне мистецтво».

Селище Високопілля було засноване 1869 року німцями-переселенцями й мало назву Кронау – від однойменного німецького населеного пункту, звідки прибули іноземці. Колоністи розвинули на цих землях власне виробництво борошна, черепиці, вина.

Під час фестивалю гостям пропонували продегустувати високопільського вина за старовинним рецептом, адже, у 1886 році в Кронау, яке згодом перетворилося на Високопілля, вже існували гуртові  склади виноградного вина та винний погріб.

Також на фестивалі можна було посмакувати шварцброт — чорний хліб, який випікається за старовинним німецьким рецептом з додаванням сала. А ще, під час екскурсії до будинку заможного колоніста Рауша всі охочі мали можливість спуститися у німецьке підземелля, де на гурманів чекало справжнє свято. Адже саме тут колись розміщувалася приватна родинна коптильня.

Аліна Юдіна,

учасниця народного ансамблю німецької пісні «Едельвейс»