Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Тиждень народної музики

Протягом тижня, з 2 по 9 квітня в училищі проходив тиждень народної музики. Він розпочався концертним виступом лауреата Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів квартету викладачів ДШМ м. Пологи «Тріумфал».

На концерті звучали твори різних стилів: танго, обробки народних пісень, класична музика. Присутні на концерті гості і студенти були в захваті від високого професійного рівня виконавців. Гості висловили щиру подяку квартету «Тріумфал» за те натхнення, яке вони подарували.

3 квітня був проведений конкурс «Кращий за фахом» у двох номінаціях: «Виконавець-інструменталіст» та «Диригент». Головним призом у кожній з номінацій було матеріальне заохочення. Журі визначило лауреатів конкурсу в номінації «Диригент». Номінацію  «Кращий виконавець» проведено окремо серед студентів 1-2 курсів та 3-4 курсів. Склад журі: голова – Шпиченко Л.М., Демчук О.Г., Фтіц Т.А. Учасники відповідально поставились до конкурсу. Вони виявили високий рівень володіння спеціальним музичним інструментом, програми були цікавими та виконані на належному рівні.

Результати конкурсу:

І місце – Демченко Влад (акордеон, 2 курс), Морміль Артур (балалайка, 3 курс), Дубогрій Тетяна (домра, 4 курс);

ІІ місце – Войтенко Роман (баян, 1 курс), Кобиляцький Юрій (баян, 4 курс);

ІІІ місце – Шаповалов Іван (акордеон, 1 курс), Осовський Родіон (акордеон 1 курс).

4 квітня пройшли батьківські збори. Спочатку відбувся концертний виступ оркестру та солістів. Випускники виконали програму державного іспиту з дисципліни «Диригування та читання партитур», виступ ансамблю та сольні номери. Після концерту з батьками була проведена бесіда щодо стану успішності студентів, висловлена подяка за активну співпрацю.

6 квітня викладач Саморезов О.А. провів майстер-клас на тему «Раціональна напруга м’язів лівої руки гітариста як передумова успішних занять та концертних виступів», який пройшов у творчій, доброзичливій атмосфері. Студенти з вдячністю сприйняли поради щодо покращення їх виконавської майстерності.

7 квітня відбувся конкурс «Молодих виконавців» у номінації  «Кращий диригент». До складу журі були залучені викладачі інших ПЦК: голова – Сергєєва Т.А., Кенжена Г.М., Маханько В.М.  Студенти виявили високий рівень володіння прийомами диригентської майстерності, виконувані програми були цікавими та відповідали встановленим вимогам.

Результати конкурсу:

І місце – Кобиляцький Юрій ( 4 курс);

ІІ місце – Грінь Дарія (4 курс);

ІІІ місце – Морміль Артур (3 курс), Фесенко Віктор (3 курс).

Закінчився тиждень народної музики звітним концертом 9 квітня. На концерті були присутні: адміністрація училища, працівники, викладачі, студенти, викладачі та учні музичних шкіл Мелітополя, селищ Терпіння, Вознесенівка, Костянтинівка, абітурієнти та випускники минулих років.  Були представлені кращі твори у виконанні інструменталістів, оркестру та ансамблю.

Комісія висловлює подяку за творчу співпрацю концертмейстерам, викладачам та студентам.