Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

ДЕНЬ СТУДЕНТА + КРЕАТИВНІ ІДЕЇ = ДЕНЬ СТУДЕНТСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Самоврядування – один із головних принципів діяльності студентської спільноти. Суть його полягає у реальній участі молоді в управлінні групи, відділення, навчального закладу. Досвід багатьох років доказує, що саме студентське самоврядування – це не лише самостійне вирішення різноманітних питань, а й самостійне виконання, проведення, планування заходів, відповідальність за які несуть самі лідери – студенти. Суттєвими рисами, якими наділені справжні лідери є: гнучкість, активність, ініціатива, дисципліна, добровільність, креативність, вихованість. Наш час потребує лідерів нової формації, людей компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно, генерувати нові ідеї та приймати нестандартні рішення. Ось чому головне завдання навчального закладу – знайти і підтримати студентську молодь, чия життєва позиція спрямована на активну участь у громадському житті. Самоврядування студентів – необхідний компонент змісту сучасного виховання особистості.

Тому саме Міжнародний день студентів – 17 листопада, навчальний заклад провів в незвичайному режимі: «владу» в училищі було довірено студентам. Студенти ІІІ і ІV курсів з самого ранку працювали на ключових посадах в якості «дублерів». Так, наприклад, «дублером» директора училища стала студентка  46 групи Черномашенцева Любов, а її «правою рукою» - заступником директора з навчальної роботи в якості дублера відпрацював Малютін Владислав – студент 41 групи, «відділення навчальної частини» – Чумак Леся (46 група) займалася щоденними проблемами цього підрозділу, а «дублер» юрисконсульта Сорокін Олександр, студент 36 групи вивчав юридичні аспекти стипендіального забезпечення. В якості психолога навчального закладу спробувала свої сили Юлія Науменко (46 група).

Взагалі обов’язки на день самоврядування студентами були розподілені заздалегідь, на засіданні студкому. А погоджені «дублі» були  не лише у керівного складу училища, студенти  дублювали  кураторів академічних груп, і викладачів навчальних дисциплін (за згодою). Студентами 46 групи були запропоновані тематичні перерви, під час яких звучала музика різних жанрів – від класики до сучасності, і проведення змагань серед студентів і навчальних груп за номінаціями:

-        «Першокурсник 2016»;

-        «Креатив року»;

-        «Олімпійські резерви»;

-        «Найдружніша група 2016»;

-        «Велике серце» (серед студентів-волонтерів).

Переможців обирало компетентне незацікавлене журі із складу студкому, а їх нагородження і концерт-поздоровлення завершувало цей непростий, незвичний і насичений подіями день. За режисуру і проведення концерту відповідали студенти-випускники режисерського відділення Юлія Науменко і Валентина Ткаченко, а яскраві номери у виконанні Притуленка Максима, Смагіна Вадима, Рижової Катерини, створили незабутню атмосферу студентського свята.

Переможцем в номінації «Найдружніша група 2016» була визнана 46 група.  36 група перемогла в номінації «Креатив року».  Владислав Малютін (41 група) – переможець в номінації «Олімпійські резерви», а Арина Попова – стала кращою в номінації «Першокурсник 2016». Вікторія Полторан по праву стала номінанткою «Велике серце». На згадку про День студента всі переможці отримали цінні призи та грамоти, а всі учасники – солодкі подарунки.

Від дирекції та викладачів училища за організацію Дня самоврядування окрему подяку хочеться оголосити студентам ІV курсу режисерського відділення (46 група) а найбільше – Чумак Лесі, Черномашенцевій Любові, Науменко Юлії, Ткаченко Валентині, студентам Малютіну Владиславу і Пренку Максиму (41 група), Притуленку Максиму (21 група), Богдановій Євгенії (45 група), Анзіній Аліні  (42 група).

Сподіваємось, що в наступному навчальному році студенти втілять нові креативні ідеї і творчі нестандартні задуми проведення свого професійного свята – Міжнародного дня студентів.

P.S. А для викладачів, які в душі все ще студенти, була створена незвичайна «Кімната релаксу», де протягом дня можна було насолодитися спокоєм, гарною музикою, творами образотворчого мистецтва студентів училища. І ще невідомо, в кого свято було краще…

 

Підготувала: культорганізатор, викладач Максімичева О.Я.